Campagne Stop Plastic!


Ongeveer 75% van de plasticvervuiling in de oceanen blijkt afkomstig van het land. Nu is Nederland mondiaal gezien geen grote vervuiler. Om deze stroom naar zee tegen te gaan heeft het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) een wedstrijd uitgeschreven: Als expert panel zit KIMO in de jury. 
Lees meer
Share
Tweet
Share

Nationale Stranddagen 2017


Graag willen wij u vragen om alvast 6 en 7 april in uw agenda vrij te houden.

Dan organiseren wij de Landelijke Beleids- en beheerdersdagen in de gemeente Velsen. Deze zullen worden georganiseerd door Stichting Nederland Schoon, de Blauwe Vlag, Rijkswaterstaat iov I&M, KIMO en Strand Nederland en wordt gehost door gemeente Velsen.
Zet in Agenda
Share
Tweet
Forward

Green Deal Visserij voor een Schone Zee en Fishing for Litter


Op 28 november jl. was een overleg georganiseerd over de inzameling van visserij gerelateerd afval in de vissershaven van Stellendam. Dit overleg maakt onderdeel uit van de activiteiten van de Green Deal Visserij voor een Schone Zee. Het had tot doel om te achterhalen hoe de afvalinzameling in de havens nu loopt. Gespreksbegeleiders waren van KIMO Nederland en Belgiƫ en adviesbureau Wing.
Lees meer
Share
Tweet
Forward

Schonere Scheepvaart, wat kan?


Sint en Piet zijn weer in het land en de discussies over zwarte, witte, roetveeg en kleurenpieten vliegen om de oren. Maar nog veel belangrijker is de vraag: ā€œEen ouderwetse stoomboot kan dat nog wel?ā€ In deze tijden van verduurzaming zal immers ook de scheepvaart zijn steentje moeten bijdragen.
Lees meer
Share
Tweet
Forward
Copyright Ā© 2015 KIMO Nederland en BelgiĆ«, All rights reserved.

KIMO Nederland & Belgiƫ, De milieu en veiligheidsorganisatie voor kustgeoriƫnteerde gemeente

Ons adres is:
Postbus 325
1940 AH, Beverwijk


abonnement opzeggen    update abonnementsinstellingen 

Email Marketing Powered by Mailchimp