AGM KIMO International groot succes


De AGM afgelopen zaterdag in Noordwijk is door alle aanwezigen ervaren als een groot succes.  Met vertegenwoordigers van alle nationale takken en onze partnerleden uit Duitsland en een potentieel lid uit Litouwen aanwezig, kon er een goede inhoudelijke discussie worden gevoerd en grote stappen worden gemaakt. Een grote dankbaarheid gaat uit naar gastgemeente Noordwijk voor de uitstekende organisatie en goede zorgen.
Lees meer
Share
Tweet
Share
Forward

Aangenomen resoluties

Microplastics

Om de vervuiling van onze oceanen door microplastcs tegen te gaan roept KIMO alle overheden op het probleem bij de bron aan te pakken. Zoals  bijvoorbeed in cosmetica, wasmachines en astroturf *
Lees meer

Walstroom

Om de luchtvervuiling in havenplaatsen en de CO2 uitstoot door schepen terug te dringen roept KIMO  walstroom in havens te verplichten en scheepsbouwers om alle nieuwe schepen hiervoor toe te rusten.
Lees meer
* rubberkorrels die op kunstgrasvelden worden gebruikt

KIMO en de VNG

Tijdens de AGM was er brede internationale interesse in de nieuwe samenwerking tussen KIMO en de VNG op onder andere het gebied van de Global Goals. Deze samenwerking kwam mooi tot uiting op het afsluitende congres. Hier sprak Jan van Zanen over de Global Goals, en de nieuwe samenwerking tussen VNG, Stichting Juttersgeluk en KIMO voor de uitvoering van Expeditie Juttersgeluk.

Lees meer
Share
Tweet
Share
Forward
Copyright Ā© 2015 KIMO Nederland en BelgiĆ«, All rights reserved.

KIMO Nederland & Belgiƫ, De milieu en veiligheidsorganisatie voor kustgeoriƫnteerde gemeente

Ons adres is:
Postbus 325
1940 AH, Beverwijk


abonnement opzeggen    update abonnementsinstellingen 

Email Marketing Powered by Mailchimp