View this email in your browser

Breestraat wacht op nieuwe Stadsfotograaf

Niet geschoten? Altijd mis!

Altijd op jacht naar mooie of intrigerende beelden? Schiet je vaak raak met je camera of mobiel? Hoogste tijd om mee te doen aan de verkiezing voor de Stadsfotograaf Beverwijk. Als je gek bent van fotograferen, dan moet je toch één keer in je leven een gooi doen naar de titel van Stadsfotograaf. Wie doet je wat? Niet geschoten is altijd mis. Als je wint, krijg je de opdracht om een jaar lang de ingrijpende opknapbeurt van de Breestraat op de voet te volgen.


© Peter Hageman, 1e Stadsfotograaf van Beverwijk, 2007

Voor de negende maal organiseert de Stichting Kunst & Cultuur Beverwijk samen met ISOO.nu de wedstrijd. Beide clubs zijn bloednieuwsgierig wie dit jaar met de eer gaat strijken. Niet zo vreemd, want de afgelopen jaar hebben allerlei interessante types meegedaan. Van de eerste klapper Peter Hageman die analoog, dus niet digitaal fotografeert tot de laatste winnaar Heleen Vink die met engelengeduld uren kan wachten voordat ze toeslaat. Maar hé, laat je niet omver blazen door hun kennis en kunde. Trek je juist op aan deze illustere figuren. En vertrouw op je eigen kunnen. Jong of oud, man of vrouw, Beverwijker of Heemskerker, wit of zwart: het maakt de organisatie allemaal niet uit, als je maar gedreven bent.


© René Kuipers, Stadsfotograaf Beverwijk, 2009

Stuur 5 van je foto's op, 1 mb per foto is genoeg, handiger te mailen ook. Liefst 1 foto in zwart/wit en meerdere foto’s gemaakt in Beverwijk. Vooruit, 1 foto uit Verwegistan mag ook. Dat vindt de organisatie wel oké om goed te kunnen beoordelen. Stuur maar naar stadsfotograaf@isoo.nu of jan@isoo.nu. Zend wel in voor 26 maart, de verkiezing is vrijdag 31 maart.

Share
Forward

Duo-expositie

Story in silence & Dichter bij dementie

Van 4 maart tot en met 15 april 2017 is een bijzondere duo-expositie te bezichtigen in het fotografiecentrum ISOO.nu. Elisa Hartog exposeert met haar foto’s onder de naam ‘Story in Silence’ en Michel Mulder met ‘Dichter bij Dementie’.


© Elisa Hartog

Elisa Hartog zit op de Fotovakschool in Amsterdam en besloot een uniek project aan te gaan over het stille leven van dove en slechthorende mensen. Over hoe ze in de horende maatschappij leven, voelen en denken. Ze ging bewust op zoek naar jongeren en ouderen, omdat deze groepen elk in een andere levensfase zitten en andere levenservaringen hebben. Dit heeft geresulteerd in een reportage van mensen die op de foto met een gebaar vertellen over hun angsten, gevoelens, verdriet en verlangens. Een uniek project, waarmee Elisa wil laten zien dat dove en slechthorende mensen ook gewone mensen zijn.


© Michel Mulder

De expositie ‘Dichter bij Dementie’ is een initiatief van de werkgroep Wereld Alzheimer Dag, met leden uit de Dementieketen Midden-Kennemerland en de Alzheimer afdeling. 14 lokale dichters hebben het verhaal van mensen met dementie en hun naasten verwoord in een gedicht. Zij hebben geput uit ervaringen uit eigen kring of zijn in samenwerking met de dementieketen gekoppeld aan mensen met dementie. Fotograaf Michel Mulder uit Beverwijk heeft samen met de deelnemers foto’s gemaakt bij alle gedichten. De foto’s en gedichten zorgen ervoor dat de ziekte dementie nog beter over het voetlicht wordt gebracht. De expositie ‘Dichter bij Dementie’ was op diverse locaties in de gemeenten Beverwijk, Heemskerk, Castricum, Uitgeest en Velsen te bewonderen. Maar nu dus bij ISOO.nu.

Kom langs bij ISOO.nu en laat deze duo-expositie op u inwerken. Het zal ongetwijfeld een diepe indruk op u achterlaten. De expositie is gratis toegankelijk op de maandagen van 20.00 – 22.00 uur en de zaterdagen van 12.00 – 16.00 uur.

Share
Forward

Lezing Arno van Zon

Het verhaal achter de natuurfoto

Op 10 april aanstaande houdt Arno van Zon een presentatie over "het verhaal achter de natuurfoto" bij het fotografiecentrum ISOO.nu. In 2015 hebben we al kunnen genieten van zijn lezing over extreme macrofotografie. Maar wat velen niet zullen weten, is dat een goede natuurfoto veelal geen kwestie is van geluk, maar van kennis van de natuur en dieren. Dit vraagt soms wel een voorbereiding van maanden. Zelf noemt hij het: “Lekker prutsen!”.


© Arno van Zon

Bezoekers aan de lezing wordt een kijkje achter de schermen gegund om te ervaren dat je niet "zo maar" een goede natuurfoto kunt maken. Wat is er allemaal voor nodig om tot de prachtige foto's te komen die wij dagelijks op zijn Facebookpagina (www.facebook.com/arno.vanzon) zien verschijnen. Arno van Zon zal ook zijn apparatuur laten zien waarmee hij de foto’s maakt. Aan het einde van de avond verlaat u vol inspiratie en tips het pand, klaar om deze lente zelf prachtige natuurfoto's te maken.


© Arno van Zon

Kaartjes voor deze lezing zijn vooraf te reserveren via lezingen@isoo.nu en kosten €7,00 in de voorverkoop; aan de zaal €8,00. Arno schenkt zijn vergoeding aan een goed doel: Stichting Achter de Duinen, een particulier initiatief dat bestaat uit een zorgwoning in Heemskerk waar zes meervoudig complex gehandicapte bewoners welkom zijn. Bezoekers aan de lezing kunnen op de avond zelf een vrijwillige bijdrage doneren.

Share
Forward

Ezels en Kwasten

Kunstenaarstiendaagse met als thema "De Vervalsing"

Van 11 tot en met 20 mei 2017 vindt in Wijk aan Zee de Kunstenaarstiendaagse plaats. Het thema is deze keer "De Vervalsing". De organisatie nodigt bij deze vooral ook fotografen uit om deel te nemen aan dit festival.

Bekijk voor meer informatie de Facebookpagina van de organisatie of hun (binnenkort vernieuwde) website, waar ook een inschrijfformulier te vinden is.

Tenzij anders aangegeven vinden alle in deze Nieuwsbrief genoemde activiteiten plaats bij het Centrum voor fotografie ISOO.nu aan het Stationsplein 46 in Beverwijk.

Exposities

Wilt u ook een keer exposeren in hét centrum voor fotografie ISOO.nu? Neem dan contact op met Jan Aardenburg. Hij kan u alles vertellen over de mogelijkheden en kosten. Een mailtje naar info@isoo.nu volstaat. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Word donateur

ISOO.nu is een organisatie voor en door vrijwilligers. We zijn volledig afhankelijk van donaties en giften.
Draagt u ISOO.nu een warm hart toe? Word dan 'Vriend van ISOO.nu' en kom gratis naar twee lezingen per jaar of word 'Tientjelid'! U bewijst ons er een grote dienst mee.
U kunt uw bijdrage storten op NL37 RABO 0308 9753 32 t.n.v. Stichting ISOO.nu o.v.v. Donatie ISOO.nu.
Eerst meer info of direct aanmelden? Mail naar onze secretaris thea@isoo.nu.

Alvast bedankt!

Fotocafé IJmond

Elke derde maandag van de maand is er een bijeenkomst voor en door fotografen onder naam 'Fotocafé IJmond'. Iedereen die op welke manier dan ook geïnteresseerd is in fotografie is welkom. Toegang is gratis en vrijblijvend. Het enige wat u betaalt is uw kopje koffie of thee. We verwelkomen u graag!

N.B. Wist u dat er ook een groep op Facebook is waar u lid van kunt worden?

Copyright © 2017 ISOO.nu, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp